14 de abril de 2009

TO KNOW HIM IS TO LOVE HIM

Després que en 2007 el veredicte quedés aplaçat, finalment Phil Spector ha estat condemnat per l'assassinat de l'actriu de sèrie B Lana Clarkson a la seva mansió de Los Ángeles en 2003.
Mal final pel gran productor de grups com els Beatles, John Lennon, Leonard Cohen, George Harrison, Los Ramones... però especialment reconegut per l'època que va produir a grups femenins de Soul com The Ronettes o The Crystals. Produccions caracteritzades per l'anomenat "mur de so" (wall of sound) que consistia en gravar múltiples pistes d'acompanyament, superposant-les fins crear un so compacte.
Spector va començar la seva carrera musical com a guitarrista i compositor del grup The Teddy Bears, que en 1958 va obtenir un gran èxit amb la cançó To know him is to love him. Spector va prendre el títul del epitafi del seu pare, mort per suïcidi en 1949.
Segurament quan Spector va conèixer a Lana Clarkson en un club de Sunset Strip no va recordar gaire els bons pensaments del seu pare.

Acompanyant la cançó de Teddy Bears vull recordar la de les Ronettes "Be My Baby", cançó que com diu Juan de Pablos "si vingués un extraterrestre i preguntés què és el Pop, no caldria explicar gaire més". La cantant de The Ronettes és Veronica Yvette Bennett però és més coneguda pel nom artístic Ronnie Spector després de casar-se amb Phil en 1968. El matrimoni va durar fins 1974.3 comentarios:

smokeychimney dijo...

muy interesante... en latín to know him is to love him se convierte en:
Supercalifragilisticexpialidocious
http://www.youtube.com/watch?v=4b-Z0SSyUcw
miratelo! hay un vídeo en youtube y todo sobre su misterioso transformación!

joangi dijo...

Em vaig quedar flipat amb aquest trist final. Quina llàstima. Ja ho tenen molts genis això d'acabar malament. Al menys, deixarà pel record i el plaer auditiu grans treballs de producció.
Xavier, estas a totes, bravo !

minu dijo...

No te ajuntes con malas compañías hijo